Over mij

over mij

Ik ben zowel professioneel beeldend kunstenaar als kunstzinnig coach en heb een methode ontwikkeld waarbij je op speelse wijze gaat tekenen met je rechterhersenhelft en geef de werkwijze door in een drietal cursussen gericht op verschillende doelgroepen.

De rechterhersenhelft meer inschakelen in een kunstzinnig proces geeft een gevoel van ontspanning, vrijheid, evenwicht en ruimte.

Mijn doelgroepen zijn kinderen met ontwikkelingsproblematiek, kinderen en volwassenen met ASS, volwassenen met een burn-out en professionals in het onderwijs en de zorg die een vakgerichte aanvulling zoeken in hun beroepsuitoefening.

In mijn workshops geef ik geen vaste werkmethode, maar leidt ik de deelnemers door een inspiratie-avontuur waarop iedereen invloed heeft waardoor persoonlijke wensen en vragen een plaats krijgen in de cursus.  Daarnaast geef ik bij elke opdracht informatie over de werking van de tekentaal vanuit de psychosynthese.
Mijn passie is het overdragen van deze fijne zachte manier van begeleiding aan ouders en professionals.

 

CV : Werk

1985 – heden    Beeldend kunstenaar, specialisatie glas en gemengde techniek,  www.riageerdink.nl
2005 – heden    Kunstprojecten met kinderen
2005 – heden    Workshops voor volwassenen
2008 – heden    Kunstzinnig coach kinderen
2011 – heden    Kunstzinnig coach volwassenen

CV : Opleidingen

1986 – 1989    Diverse studio-glastechnieken, internationaal
2003 – 2007   Studie tekentherapie, tekenspel, energetisch tekenen en tekentaal-analyse
2009   Training ‘drawing with the right side of the brain’
2009   Training dagboektekenen – ‘ 90 dagen tekenen’
2011   Training MCDD
2013   Training weerbaarheid en HSP

Ervaringsdeskundige

Door informatieverwerkingsproblematiek van mijn eigen kinderen ben ik tekentherapie gaan studeren. De opleiding heeft me geholpen om strategieën te bedenken voor  mijn eigen  kinderen waardoor zij goed het voortgezet onderwijs konden afronden uiteindelijk een HBO-opleiding zijn gaan volgen.

De Glazen Ladder

Sinds 25 jaar maak ik beelden van  glas die in binnen- en buitenland tentoongesteld zijn.  Zo nu en dan komt daar ook een ladder in voor. Ik houd van de  lichtpuntjes in het glas. De Glazen Ladder staat voor de  lichtpuntjes in de weg omhoog.

Ik ben aangesloten bij Kind en Coaching Hengelo, een collectief van therapeuten en coaches met verschillende specialisaties, van waaruit regelmatig acties en thema-activiteiten worden georganiseerd.