beestjes zoeken in de verf – vervolg

beestjes zoeken in de verf  /  VERVOLG

In het vorige blog hebben we beestjes gezocht in vlekken in de verf.  Een vervolg hierop is deze figuren vullen met een doodles of een stromingsbeeld, ook wel ZENTANGLES genoemd.  Dit is een woord dat uit de USA komt, waar zentangles tekenen in dagboeken inmiddels een rage is.

IMG_0058

Daar wordt  het nu ook een populaire tekenvorm in de klas omdat het tekenen van zentangles  een soort van breingym is :   steeds nieuwe patronen bedenken  (innovatief), die geschikt zijn  voor een bepaald vlak (associeren), en je moet je goed blijven opletten tijdens de uitvoering  of het past (focus en ruimtelijke ordening)..

IMG_0273

Als je de binnerruimtes van de beestjes hebt gevuld stop je even.  Probeer je nu voor te stellen waar deze figuren graag zouden willen zijn.  Als je dit  niet goed  kunt bedenken kun je ook  al tekenend verkennen met hier en daar een zentangle  toe te voegen, Dat mag abstract of  eentje  die lijkt op iets (kan zijn een huis, weg,  berg of een meertje).  Soms  bedenk je hierna hele mooie oplossingen.  Het is best wel een uitdaging om te proberen  het hele blad in te vullen.   Te moeilijk? Dan :

Samen doen.  Twee kunnen meer bedenken dan een … 

Wil je eerst iets meer weten over de mogelijkheden van zentangles :  Op Pinterst zijn heel veel zentangle-voorbeelden te vinden.  En : De Glazen Ladder heeft er inmiddels ook een inspiratie-account aangemaakt.  http://www.pinterest.com/deglazenladder/.

Bij vragen : stuur me een reactie / zie onderaan de blog.

Veel succes!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *