tekenmeditatie

onthaasten

met een tekenmeditatie blind contour tekenen.

De vakantie breekt aan, een moment om de stress  los te laten.
Hieronder een meditatie-tekening, gemaakt zittend in de zon, tekenboek op de knie,  contouren van schaduwen tekenen,  kop cappuchino ernaast.

schaduwtek.:blog

Blind-contour tekenen : Je kijkt naar het onderwerp, en niet meer op het papier.
Het resultaat is een lijnenspel dat ontstaan is door wat je met je ogen hebt gevolgd.  Daarna kun je nog delen inkleuren met verf of inkt, stukjes arceren of met doodels vullen.
Dan schrijf je eventueel nog wat op, misschien hoe was het om te doen, of wat viel je op, of wat was bijzonder aan deze ervaring?
Hieronder wat ik voor mezelf heb opgeschreven bij deze tekening:

tekenmeditatie:
Verbinding met het mooie schaduwpatroon op de cementen vloer. Een oude aspergepan die ik nog ga vullen met een kruidenplantje. Ergens een begin kiezen. Pen op het papier. Niet meer naar de tekening kijken, enkel naar de schaduwlijnen op de grond. De hand en de pen volgen wat het oog ziet, de contour van de schaduw. Gaandeweg wordt ik me weer bewust dat ik op dit moment weer ECHT kijk. Wat ik zie wordt belangrijker dan wat er op papier komt. Loslaten. Het gevoel “een tekening maken” verdwijnt langzaam en de verwondering over de vormvariaties en spannende lijntjes neemt het over. Beland weer in het nu en voel het feestje van zo’n kop cappuchino naast me, in de zon. Dit keer met een dessertlepel erin omdat de vaat een dag achter loopt en alle koffielepels vuil liggen te wezen op het aanrecht.

Op deze website vind je meer informatie over wat blind contour tekenen met je brein doet.
Fijne tekenervaring, en fijne vakantie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *