Hoe ik werk

kunstzinnige coaching

Wat je tekent is een momentopname.
Alle tekeningen die je maakt zeggen iets over jou.  Vaak zit daar een waardevolle les in verborgen.  Ik geef je feedback via tekening-analyse.
In een coachings-traject krijg je verschillende kunstzinnige strategieen aangereikt.

Je tekent wat je bent, maar je kunt ook worden wat je tekent.

  • Als je in het leven niet goed je eigen ruimte kunt innemen, laat ik je ervaren hoe je dit op papier kunt doen. Dit werkt door in je dagelijkse leven waardoor je nieuwe keuzes gaat maken en verbinding maakt met een gevoel van zelfvertrouwen en weerbaarheid.
  • Als je de chaos in je hoofd op de een of andere manier op papier brengt, dan kun je hier jouw belangrijke dingen uit halen of benadrukken. En de rest laat je voor wat het is  Dit geeft ruimte en rust.
  • Als je stevige cirkels kunt tekenen, ervaar je hoe sterk jouw grenzen zijn.  Als ze te zwak zijn gaan we op papier oefenen om ze sterker te maken.  Dit geeft je inzichten hoe jouw grenzen werken.
  • Als je de verf op papier kunt laten stromen, kun je leren zelf wat beter te ‘stromen’ in je communicatie met anderen en kun je wat ruimer in je ‘jas’ komen te zitten. Een manier van kunstzinnig werken waarbij je leert het toeval toe te laten. Een werkwijze waarbij ‘het moeten’ even op de gang wordt gezet en ruimte komt voor verrassing en avontuur met kleur op papier.

Sommige kunstzinnige opdrachten zetten de linker hersenhelft tijdelijk buitenspel, waardoor je met de rechter hersenhelft gaat werken. Dit is een bijzondere aanpak om oude patronen te doorbreken.  Soms kan dit ook confronterend zijn.

Ik reik verschillende opties aan in het proces. Jij beslist zelf of je hier iets mee wilt doen of niet. In dat laatste geval doe ik je een ander voorstel.  Deze manier van werken geeft inzichten en informatie.

Als het werkstuk af is, zetten we het op de schildersezel. Tijd om even na te praten: hoe het was om te doen, of iets je opviel, wat je nog zou willen verkennen in een vervolgopdracht.

Handelingsplan

Ik ben gewend om met verschillende soorten handelingsplannen te werken en actief mee te denken in het begeleidingsproces.

Verslaglegging

Ik documenteer alle bijeenkomsten in beeld en verslag. In overleg wordt er een verslagleggingsvorm gekozen die nodig is voor de financiele verantwoording, of voor eigen gebruik.

Kosteloze intake

Om te kijken of mijn werkwijze en mijn atelier bij jou past, bied ik elke nieuwe klant een gratis intake. Ik laat je dan kennismaken met mijn werkwijze en materialen.
Als ouder/begeleider kun je tijdens de intake met je kind meetekenen.
Ik geef je daarna een inschatting van de tijdsduur van het traject, zodat je weet waar je aan toe bent.

De ‘plek’

Voor zowel coaching als cursussen ontvang ik kinderen en volwassenen in een warm authentiek atelier waarin ik zelf ook werk als kunstenaar.

Tarief

€ 50,- per uur.

Voor meer informatie over de rechterhersenhelft zie ook bij workshops en cursussen.