Slimmer & in balans met lemniscaten – cursus

Slimmer en in balans met lemniscaten

Voor wie?

    • Mensen die op zoek zijn naar een kunstzinnige werkvorm die de cognitieve en emotionele ontwikkeling ondersteunt
    • Leerkrachten
    • Therapeuten en hulpverleners.
    • Ouders van kinderen met o.a. autisme, ADHD, dyslexie, dyscalculie, DCD en HSP.

Wat is een lemniscaat?

Een lemniscaat is een teken dat in een ononderbroken lijn twee lussen vormt. Het wordt ook wel een luie acht genoemd en in het Engels ‘infinity symbol’. Door regelmatig een lemniscaat te tekenen gaan de beide hersenhelften beter samenwerken en gaat de ‘zwakkere’ hersenhelft meer meedoen.

Wat levert het op?

Betere concentratie, meer zelfvertrouwen, angstreductie, meer planning en overzicht, betere oog-handcoördinatie, betere fysieke balans, meer rust in het hoofd (voor personen met HSP en ASS), betere verbinding binnen-buitenwereld, sociaal-emotionele versterking.

Meetbaar resultaat

Onderzoeken hebben aangetoond dat het corpus callosum (het ‘doorgeefluik’ tussen linker- en rechterhersenhelft) groter kan worden naarmate de linker- en rechterhersenhelft meer moeten samenwerken. Het effect hiervan is : snellere informatie-verwerking in de hersenen. Bij kinderen met leerproblemen  is het werken met lemniscaten een speelse manier om veel te kruisen tussen de linker- en rechterhersenhelft. De ervaring leert dat ook jongens die niet willen tekenen, dit vaak wel leuk vinden. Het resultaat is dat de informatieverwerking in het brein wordt verbeterd.

Breingym

De kunstzinnige lemniscaten die in deze cursus aan bod komen zijn afgeleid van de tekentherapie. Allerlei soorten en vormen lemniscaten worden geoefend, van eenvoudig tot complex, in combinatie met diverse tekenen- en schildertechnieken.
Hierdoor ontstaat er een oneindige reeks mogelijkheden om de lemniscaat kunstzinnig aan te bieden voor allerlei leeftijdsgroepen.

Na deze workshop kun je zelf lemniscaat-oefeningen en -lessen bedenken voor jouw kind of klas.
Ter ondersteuning krijg je een uitvoerig gedocumenteerde reader mee.